In de winter is er ook volop werk in de tuinen. Zo worden er op dit moment ‘koude bakken’ gebouwd. In koude bakken kan de eerste groente al in februari gezaaid worden. Zo lang het weer goed is, is er buiten volop werk om de tuin voor te bereiden op het nieuwe seizoen en om onderhout te doen.
Bij slecht weer zijn we binnen aan het werk. We maken jammen, sauzen, soepen, chutneys van onze eigen producten. We maken ook andere producten, zoals deze insectenhotels. Het is een rage, blijkt uit de vele bestellingen. Nu het seizoen weer begonnen is kunnen er geen insectenhotels meer besteld worden. Vanaf november kunnen er weer insectenhotels besteld en geleverd worden.
Bijna winter
De tuin wordt langzaam klaar gemaakt voor de winter. De bedden worden bemest en gefreesd, zodat ze klaar zijn voor de lente. De kruiden worden opgepot. In de winter gaan we koude bakken bouwen en een werkruimte voor medewerkers. Bij slecht weer worden chutneys en soepen gemaakt van de oogst.
Een van de bezigheden zijn ook grote insectenhotels, voor onszelf maar ook voor de verkoop. Kom eens kijken of zo’ n insectenhotel ook iets is voor bij uw tuin. Het bevordert de bestuiving van uw groente.
Volop zomer
Inmiddels is de tuin volop in productie. met man en macht wordt gewerkt aan de bestellingen van restaurant en particulieren. Ook de bewoners van de Hagert eten steeds meer groente uit eigen tuin.
De kwekerij levert aan restaurants en particulieren
Het is inmiddels juli 2014. De kwekerij is volop in productie en levert wekelijks groente en fruit aan enkele restaurants in de omgeving. Ook particulieren weten al hun weg naar de kwekerij te vinden. Op dinsdag en vrijdag levert de kwekerij ook biologische groente aan particulieren. Op de kwekerij zijn op dit moment 6 deelnemers vanuit de gemeenten Wijchen en Nijmegen aan de slag, met ieder een eigen leerwerktraject.
Eetbare bloemen op de Open Tuinen Dagen
Op 21 en 22 juni nam de kwekerij deel aan de Open Tuinen Dagen 2014 van het Land van Maas en Waal. Maar liefst 600 a 700 bezoekers kwamen een kijkje nemen in de kwekerij en de tuinen van de Hagert. Op het erf werden eetbare bloemen geserveerd. Veel bezoekers namen een voorproefje van alle eetbare bloemen die de kwekerij kan leveren. (kijk op leverbare producten)
De tuinen zijn al volop in bedrijf
Begin juni 2014: De kwekerij begint langzaamaan te produceren. Vergeten groente wordt zichtbaar en roept vragen op bij bezoekers. De kas staat voortaan dag en nacht open. Bijna alle grond is nu in gebruik. Twee keer per week worden de bestellingen afgeleverd bij de eerste klanten. Zodra de tuin meer gaat produceren kunnen we ook het aantal klanten uitbreiden.